2
استادیار دانشگاه فرهنگیان پردبس حضرت معصومه(س) و استاد جامعه الزهرا سلام الله علیها قم.
چکیده
اثر حاضر تأثیر دو نوع نگرش مثبت و منفی(نحوست و عدم نحوست) به پدیده کرونا و ارتباط آن با بحث مهدویت را براساس مبانی استاد مطهری(ره) به روش توصیفی-تحلیلی مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. براساس دیدگاه شهید مطهری(ره) جریان ظهور یک جریان سینوسی یا حلزونی است؛ بدین معنا که جریان شر و باطل همواره با جریان حق در ستیز است و هر بار که باطل، شری ایجاد می کند، حق فعالیتی بالاتر در مقابله با آن، انجام می دهد و این روال تا جایی ادامه می یابد که فکر و فهم بشریت به حد آمادگی شرایط معرفتی ظهور برسد و در نهایت ظهور رخ دهد. در این راستا کرونا از جهات مختلف می تواند در رکود یا صعود اخلاق و معنویت، همیاری اجتماعی، ایجاد فضای طرح سوالات اعتقادی و پاسخ به آنها و رشد معرفت و درک بشریت، درخواست استیلای حق بر باطل و در نهایت زمینه سازی ظهور موثر باشد.
شاکه نیا, شهناز و کبیری, زینب . (1401). تأثیر نوع نگرش به پدیده کرونا بر جریان مهدویت از دیدگاه شهید مطهری(ره). پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 10(18), 23-43.
MLA
شاکه نیا, شهناز , و کبیری, زینب . "تأثیر نوع نگرش به پدیده کرونا بر جریان مهدویت از دیدگاه شهید مطهری(ره)", پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 10, 18, 1401, 23-43.
HARVARD
شاکه نیا, شهناز, کبیری, زینب. (1401). 'تأثیر نوع نگرش به پدیده کرونا بر جریان مهدویت از دیدگاه شهید مطهری(ره)', پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 10(18), pp. 23-43.
CHICAGO
شهناز شاکه نیا و زینب کبیری, "تأثیر نوع نگرش به پدیده کرونا بر جریان مهدویت از دیدگاه شهید مطهری(ره)," پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 10 18 (1401): 23-43,
VANCOUVER
شاکه نیا, شهناز, کبیری, زینب. تأثیر نوع نگرش به پدیده کرونا بر جریان مهدویت از دیدگاه شهید مطهری(ره). پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 1401; 10(18): 23-43.