1
دانشجوی دکتری اخلاق دانشگاه شهید بهشتی و دانش پژوه سطح چهار حوزه علمیه قم
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده الهیات و ادیان . دانشگاه شهد بهشتی . تهران . ایران
چکیده
پژوهش حاضر در خصوص چگونگی سیر و حرکت موجودات در عوالم مختلف هستی به سوی مبدأ با محوریت آراء علامه طباطبائی انجام شده است. از آنجا که اندیشه ی معاد یکی از پیچیده ترین و بحث برانگیزترین مسائل تاریخ بشری است، تبیین کیفیت آن میتواند پاسخ بسیاری از پرسشها در این باره باشد. این پژوهش در پی آن است تا با ارائۀ دلایل عقلی و شواهد نقلی با نظر به دیدگاه های تفسیری و فلسفی علامه طباطبائی به تبیین این حقیقت بپردازد. در این راستا نخست عوالم خلقی به ترتیب از نازل به اعلی، عالم ماده، عالم مثال یا نفس و عالم عقل و سپس عالم امر الهی مورد بررسی قرار گرفته و در هر بخش پس از تبیین خصوصیات عالم مذکور، سیر صعود آن تشریح شده است. آنچه حائز اهمیت است حرکت جوهری و ممتد در عوالم خلقی است که این نوشتار تلاش کرده به اجزای آن بپردازد و تصویر روشنی از سیر صعود هستی ارائه دهد.
ولی زاده, محمدمهدی و چاوشی زاده, زهرا . (1401). تبیین کیفیت معاد عالم هستی بر اساس دیدگاه علامه طباطبائی. پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 10(18), 99-116.
MLA
ولی زاده, محمدمهدی , و چاوشی زاده, زهرا . "تبیین کیفیت معاد عالم هستی بر اساس دیدگاه علامه طباطبائی", پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 10, 18, 1401, 99-116.
HARVARD
ولی زاده, محمدمهدی, چاوشی زاده, زهرا. (1401). 'تبیین کیفیت معاد عالم هستی بر اساس دیدگاه علامه طباطبائی', پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 10(18), pp. 99-116.
CHICAGO
محمدمهدی ولی زاده و زهرا چاوشی زاده, "تبیین کیفیت معاد عالم هستی بر اساس دیدگاه علامه طباطبائی," پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 10 18 (1401): 99-116,
VANCOUVER
ولی زاده, محمدمهدی, چاوشی زاده, زهرا. تبیین کیفیت معاد عالم هستی بر اساس دیدگاه علامه طباطبائی. پژوهشنامه حکمت و فلسفه اسلامی, 1401; 10(18): 99-116.